Mijn naam is Bregtje Zitman-Deelen en ik ben geboren in Zeeland, opgegroeid in Brabant en leef op dit moment in Tilburg. Hier heb ik mijn atelier waar ik als beeldend kunstenaar eigen werk maak en werk in opdracht.

Mijn werk bestaat uit voornamelijk tekeningen, etsen, lino’s en schilderijen. Ik werk met verschillende materialen en technieken op het platte vlak. Mijn onderwerpen kunnen verschillen, maar ik maak voornamelijk figuratief werk. Portretten maak ik daarbij het meest.

Mijn werk ontstaat vanuit een idee die bij mij opborrelt. Mijn werk is gekoppeld aan bepaalde emoties en de beelden die daarbij ontstaan, vormen een basis voor wat ik ga maken. Om dit beeld vorm te geven, maak ik gebruik van fotografie. Met behulp van een model (vaak ikzelf) creëer ik het beeld van wat ik voor ogen heb en blijf hierin experimenteren tot ik tevreden ben. Vervolgens ga ik het gebruiken voor mijn tekening of schilderij. 

Mijn werk straalt kracht uit, maar ook kwetsbaarheid. De emotie staat centraal en daardoor heeft elk werk een verhaal. Dit verhaal staat niet vast en zal bij elke kijker verschillen. Zelf hoop ik dat mijn werk de conversatie lopende houdt over onszelf en de ander. De emotie die in mijn werk te zien / te voelen is hoeft niet omarmd te worden, maar wordt zeker herkend.Tilburg

  • Bregtje Zitman-Deelen
  • 1981
  • Academie voor Beeldende Vorming
  • Twee dimensionaal
Share